May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Puii se pun la fiert in apa rece cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, ceapa, telina si se fierb in continuare, circa 30 minute. Dupa fierbere supa se strecoara. Carnea se scoate separat, se portioneaza si se mentine la cald, in putina supa strecurata. Faina se dizolva in 300 g supa racita , se adauga in ulei incalzit si se amesteca bine pentru omogenizare. Se fierbe circa 30 minute, amestecand continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga treptat, supa incalzita, pâna se obtine consistenta specifica pentru ciulama. Se adauga bucati mici de margarina sau unt deasupra, pentru a nu se forma crusta. Carnea portionata se scoate din supa si se acopera cu ciulama.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu mamaliguta.