Ciulama de pui cu mamaliguta

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 100 g ulei
  • 100 g margarina sau unt
  • 300 g faina
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g ceapa
  • 20 g sare
  • 2 kg mamaliguta pripita
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Puii se pun la fiert in apa rece cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, ceapa, telina si se fierb in continuare, circa 30 minute. Dupa fierbere supa se strecoara. Carnea se scoate separat, se portioneaza si se mentine la cald, in putina supa strecurata. Faina se dizolva in 300 g supa racita , se adauga in ulei incalzit si se amesteca bine pentru omogenizare. Se fierbe circa 30 minute, amestecand continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga treptat, supa incalzita, pâna se obtine consistenta specifica pentru ciulama. Se adauga bucati mici de margarina sau unt deasupra, pentru a nu se forma crusta. Carnea portionata se scoate din supa si se acopera cu ciulama.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu mamaliguta.

  • O portie: carne 90 g, ciulama 200 g, mamaliguta 200
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri