May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Rinichii se spala, se taie longitudinal, se inlatura capsula, se tin 30 minute in apa rece cu otet, se oparesc, se spala cu apa rece si se taie cuburi mici. Faina si malaiul se cern. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se cresteaza.
Tehnica prepararii
Rinichii se fierb in circa 2 l apa cu sare, circa 1 ora. Se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi si telina. Faina dizolvata in 300 g supa de oase rece se adauga in ulei incalzit, impreuna cu cantitatea de supa ramasa, amestecând continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga bucatile de rinichi si se continua fierberea circa 15-30 minute. Untul taiat in bucati mici se asaza deasupra, pentru a impiedica formarea crustei. Mamaliguta se prepara din malai, sare si circa 2,5 l apa.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu mamaliguta.