Ciulama de rinichi cu mamaliguta

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,2 kg rinichi de porc
  • 150 g ulei
  • 50 g unt
  • 300 g faina
  • 200 g ceapa
  • 200 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 1,5 kg supa de oase
  • 2 kg cartofi
  • 1,6 kg malai extra
  • 10 ml otet
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Rinichii se spala, se taie longitudinal, se inlatura capsula, se tin 30 minute in apa rece cu otet, se oparesc, se spala cu apa rece si se taie cuburi mici. Faina si malaiul se cern. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se cresteaza.

Tehnica prepararii

Rinichii se fierb in circa 2 l apa cu sare, circa 1 ora. Se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi si telina. Faina dizolvata in 300 g supa de oase rece se adauga in ulei incalzit, impreuna cu cantitatea de supa ramasa, amestecând continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga bucatile de rinichi si se continua fierberea circa 15-30 minute. Untul taiat in bucati mici se asaza deasupra, pentru a impiedica formarea crustei. Mamaliguta se prepara din malai, sare si circa 2,5 l apa.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu mamaliguta.

  • O portie: rinichi 60 g; sos 160 g; mamaliguta 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri