Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala cu apa rece, se scurge, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala, se curata si se taie lame. In cazul folosirii ciupercilor conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie jumatati sau sferturi, in functie de marime. Sosul brun se prepara, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne si ceapa se inabusa in 100 g ulei cu putina apa (circa 50 ml). Se scot bucatile de carne separat si se paseaza sosul cu ceapa peste ele. Ciupercile se inabusa separat in 50 g ulei cu 50 ml apa. Bucatile de carne si sosul de ceapa pasat se fierb impreuna cu sosul brun la foc moderat, 15-20 minute apoi se adauga ciuperci, rosii, sare, piper si vin, continuând fierberea inca 10 minute. Când se retrage de pe foc se adauga si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.