Ciuperci cu carne de miel

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de miel cu os
  • 150 g ulei
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conserva
  • 150 g ceapa
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 1 kg sos brun (se preia reteta respectiva)
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala cu apa rece, se scurge, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala, se curata si se taie lame. In cazul folosirii ciupercilor conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie jumatati sau sferturi, in functie de marime. Sosul brun se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne si ceapa se inabusa in 100 g ulei cu putina apa (circa 50 ml). Se scot bucatile de carne separat si se paseaza sosul cu ceapa peste ele. Ciupercile se inabusa separat in 50 g ulei cu 50 ml apa. Bucatile de carne si sosul de ceapa pasat se fierb impreuna cu sosul brun la foc moderat, 15-20 minute apoi se adauga ciuperci, rosii, sare, piper si vin, continuând fierberea inca 10 minute. Când se retrage de pe foc se adauga si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 85 g; ciuperci 50 g; sos 100 g.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri