Ciuperci cu carne de porc

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg piept de porc cu os
  • 100 g ulei
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conserva
  • 1 g piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • 1,1 kg sos brun (se preia reteta respectiva)
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza. Ciupercile proaspete se curata si se spala in mai multe ape. Daca se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Ciupercile se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa. Se adauga sosul brun si se fierb impreuna circa 30 minute. Separat, ciupercile se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa si se adauga peste carne, impreuna cu piper, sare si vin, continuand fierberea 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi cu diferite garnituri.

  • O portie: carne cu os 60 g, ciuperci si sos 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri