Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie felii subtiri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in 50 g ulei cu 50 g supa de oase si se fierbe circa 1 ora, adaugand treptat 300 g supa de oase. Separat, ciupercile se inabusa in 50 g ulei cu 50 g supa de oase. Când carnea este fiarta se adauga sos brun, ciuperci inabusite, piper, sare si se fierb impreuna circa 25 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga rosii si vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu patrunjel verde deasupra si decor de lamaie. Se serveste cald.