Ciuperci umplute cu carne de porc

May 28, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2 kg ciuperci proaspete
  • 400 g carne de porc calitatea I
  • 200 gorez
  • 50 g patrunjel verde
  • 200 g smantana
  • 200 g ceapa
  • 50 g faina
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 200 g untura
  • 2 g piper macinat
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile se curata, se spala in mai multe ape, se scot coditele, care se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina cu sita deasa. Orezul se alege de impuritati, se spala in mai multe ape, se fierbe, se raceste cu apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 100 g untura cu 50 ml apa; se adauga carnea tocata, coditele de ciuperci, piper, sare, patrunjel verde si se continua inabusirea. Se adauga orez si se amesteca pentru uniformizare. Cu compozitia obtinuta se umplu ciupercile, se aseaza in tava unsa cu 25 g untura si se introduce la cuptor 30 minute. In restul de untura se inabusa faina dizolvata cu 100 ml apa rece, se adauga boia, sare si smantana. Sosul obtinut se toarna peste ciuperci.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: ciuperci 160 g, sos 40 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri