May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati, se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 75 g ulei, se adauga carnea tocata si se continua inabusirea circa 10 minute. Se lasa sa se raceasca, se toaca din nou cu masina, se adauga oua (50 g), 50 g smântâna, sare, pieper, patrunjel verde si usturoi si se amesteca pâna se omogenizeaza. Din oua (200 g), faina si lapte se pregateste compozitia pentru 20 foi de clatite. Din compozitie se toarna cu polonicul intr-o tigaie cu ulei infierbântat, miscând tigaia incât aceasta sa se intinda uniform. Se rumeneste pe ambele parti. Se umplu foile cu compozitia de carne, se ruleaza si se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei, se introduc in cuptor 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie (2 bucati la portie). Se serveste cald, cu smântâna deasupra.