May 28, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Puiul se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Puiul fiert se raceste, se dezoseaza, iar carnea obtinuta se taie marunt sau se taie cu masina. Din faina, lapte, oua (200 g), sare se prepara compozitia pentru clatite. Din aceasta compozitie se pregatesc foi de clatite (20 bucati), in tigaia unsa cu ulei si incinsa bine. Carnea de pui se amesteca cu oua (100 g), sare, piper, patrunjel verde si 50 g smantana. Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite si se ruleaza. Clatitele umplute se asaza pe platou din inox, se stropesc cu unt topit, se presara cascaval ras si se gratineaza la cuptor 10-15 minute, la foc iute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu smantana deasupra.