Coaste de porc fripte pe gratar

Sep 22, 2014 - Mancaruri cu carne

A doua reteta germana promovata in cadrul proiectului se numeste ”Coaste de porc fripte” si va putea fi degustata in cadrul Petrecerii Germane ce va avea loc pe 2 Octombrie, de la ora 19, la Bierhaus67,
Str. Erou Inacu Nicolae, nr. 67.
Ca si reteta anterioara si aceasta necesita timp, deoarece se lasa la
marinat pentru 24 de ore si apoi se frige pe grătar. Fiind o reteta simpla, este foarte important sosul marinat in care se tine carnea, astfel ca am inclus in reteta si modul de preparare a marinatei.
Reteta a fost preparata de beraria Bierhaus67 cu sprijinul partenerilor nostri, Arpis, DeKassa si Casa de vinuri nobile (in marinata am inclus vin si ulei Arpis, alaturi de condimente; apoi am tinut-o la frigider intr-un vas cu interior ceramic, de la DeKassa).

Ingrediente
  • 2 Coaste de porc
  • Pentru marinata
  • vin rosu
  • ulei Arpis
  • sare
  • usturoi
  • Maghiran
  • Salvie
  • Ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levantica, rozmarin)
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator:

  • Pentru ca sosul marinat sa patrunda bine in carne, se inteapa suprafata carnii cu o furculita.
  • Pentru un plus de aroma, condimentele se taie cat mai marunt.
  • Carnea se intoarce periodic in sosul marinat, pentru a se patrunde uniform.
  • Vinul din marinata poate fi inlocuit cu bere pentru a fragezi carnea de porc.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri