May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se fierb in apa cu sare, se racesc, se dezoseaza si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Spanacul proaspat se curata, se spala in mai multe ape, se opareste si se taie marunt. Daca se foloseste spanac conserva, se scurge de lichid. Cascavalul se curata de coaja si se rade.
Tehnica prepararii
Din faina, oua, apa si sare se face o coca. Din coca se intinde o foaie subtire si se taie in patrate cu latura de 6 cm. Se prepara o compozitie din carne, spanac, piper, sare, ou, cu care se umplu patratele de coca. Coltunasii obtinuti se fierb in apa cu sare. Se scot din apa, se scurg, se asaza in tava unsa cu margarina, se presara cascaval si se introduce la cuptor, circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos tomat. Se serveste cald.