Coltunasi cu carne de pui

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 750 g faina
  • 200 g oua
  • 400 g carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 500 g spanac proaspat sau 250 g conserva
  • 1 g piper macinat
  • 150 g margarina
  • 50 g cascaval
  • 1 kg sos tomat
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se fierb in apa cu sare, se racesc, se dezoseaza si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Spanacul proaspat se curata, se spala in mai multe ape, se opareste si se taie marunt. Daca se foloseste spanac conserva, se scurge de lichid. Cascavalul se curata de coaja si se rade.

Tehnica prepararii

Din faina, oua, apa si sare se face o coca. Din coca se intinde o foaie subtire si se taie in patrate cu latura de 6 cm. Se prepara o compozitie din carne, spanac, piper, sare, ou, cu care se umplu patratele de coca. Coltunasii obtinuti se fierb in apa cu sare. Se scot din apa, se scurg, se asaza in tava unsa cu margarina, se presara cascaval si se introduce la cuptor, circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos tomat. Se serveste cald.

  • O portie: coltunasi 200 g, sos tomat 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri