May 28, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina cu sita deasa. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Cartofii se amesteca cu oua (100 g), 350 g faina si sarec Compozitia obtinuta se framanta bine pana se obtine o coca omogena. Ceapa si carnea tocata se inabusa in ulei cu 50 ml apa, se adauga ou (50 g), piper macinat, sare si se amesteca bine. Coca de cartofi se intinde in foaie groasa de 1 cm, pe o planseta presarata cu faina (circa 50 g), se decupeaza forme rotunde, dreptunghiulare s.a. ; pe fiecare bucata se aseaza in mod egal umplutura de carne. Se impatureste fiecare in parte si se apasa marginile pentru a le lipi. Coltunasii se fierb in apa clcocotita (2 l) cu sare, circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smantana deasupra (4-5 bucati la portie). Se serveste cald