Coltunasi din cartofi cu carne de porc

May 28, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 200 g carne de porc calitatea I
  • 50 g ulei
  • 900 g cartofi
  • 150 g ceapa
  • 400 g faina
  • 150 g oua
  • 250 g smantana
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina cu sita deasa. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Cartofii se amesteca cu oua (100 g), 350 g faina si sarec Compozitia obtinuta se framanta bine pana se obtine o coca omogena. Ceapa si carnea tocata se inabusa in ulei cu 50 ml apa, se adauga ou (50 g), piper macinat, sare si se amesteca bine. Coca de cartofi se intinde in foaie groasa de 1 cm, pe o planseta presarata cu faina (circa 50 g), se decupeaza forme rotunde, dreptunghiulare s.a. ; pe fiecare bucata se aseaza in mod egal umplutura de carne. Se impatureste fiecare in parte si se apasa marginile pentru a le lipi. Coltunasii se fierb in apa clcocotita (2 l) cu sare, circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smantana deasupra (4-5 bucati la portie). Se serveste cald

  • O portie: coltunasi 150 g, smantana 25 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri