Conopida cu carne de porc

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitatea I
  • 100 g untura sau ulei
  • 2,5 kg conopida
  • 150 g ceapa
  • 75 g faina
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 g piper macinat
  • 100 g morcovi
  • 100 g pastârnac
  • 400 g rosii proaspete
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si pastârnacul se curata, se spala si se taie felii. Conopida se desface in bucatele, se spala, se tine in apa rece cu sare 10 minute si se opareste. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa, morcovii si pastârnacul se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga apa fiarta necesara fierberii (circa 500 ml), sare si piper. Se fierb circa 30 minute. Se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, pasta de tomate si se continua fierberea. Sosul se paseaza peste bucatile de carne, se adauga conopida, rosii si se fierb circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 50 g, conopida 125 g, sos 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri