May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si pastârnacul se curata, se spala si se taie felii. Conopida se desface in bucatele, se spala, se tine in apa rece cu sare 10 minute si se opareste. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa, morcovii si pastârnacul se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga apa fiarta necesara fierberii (circa 500 ml), sare si piper. Se fierb circa 30 minute. Se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, pasta de tomate si se continua fierberea. Sosul se paseaza peste bucatile de carne, se adauga conopida, rosii si se fierb circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.