Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Conopida se curata de frunze si cotoare, se desface in buchetele, se spala, se tine in apa rece cu sare 10 minute, se fierbe in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se sareaza si se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga morcovi, patrunjel radacina si se continua inabusirea. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece si cantitatea de apa necesara fierberii (circa 1,5 l). Se fierbe circa 30 minute si se strecoara peste carne, se continua fierberea pana ce carnea este fiarta, se adauga conopida, rosii, sare si se mai fierb 10-15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.