May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bate putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fâsii subtiri. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de cotlet se trec prin 50 g faina si se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa si ardeiul gras se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga boia de ardei, piper, sare si circa 1,5 l apa fiarta. Sosul se fierbe 10 minute, apoi se adauga peste cotlet si se fierbe in continuare la foc moderat, circa 30 minute. Din 550 g faina, oua si apa (circa 200 ml) se prepara o coca din care se fac galuste, care se fierb in apa clocotita cu sare, apoi se racesc in apa rece si se scurg de apa. Galustele se adauga in sos.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.