May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bate putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Lamaia se spala si se taie felii subtiri. Faina se cerne. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Bucatile de cotlet se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, boia de ardei, piper , sare, cantitatea de apa necesara fierberii (circa 1 l) si se fierb circa 15 minute. Sosul format se paseaza peste cotlete si se fierb 15 minute. Cu 5 minute inaintea terminarii fierberii, se adauga smantana. Din cartofi, lapte, unt si sare se prepara pireul.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura din pireu de cartofi si cu decor din felii de lamaie. Se serveste cald.