May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati si si se sareaza. Patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de cotlet se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Separat, ceapa si patrunjelul radacina se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga 50 g faina dizolvata in 50 ml apa rece, boia de ardei, pasta de tomate, sare, chimen si circa 1 l apa. Se fierb 10 minute. Se adauga cotletele si se continua fierberea in vas acoperit pâna ce cotletele sunt fierte. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin. Din 550 g faina, oua, 110 ml apa si sare se framanta o coca de taitei, care se intinde in foaie cu grosimea de 1 cm. Se taie patrate mici, care se fierb in apa cu sare, apoi se racesc cu apa rece.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de taitei, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.