Cotlet de porc (bihorean)

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg cotlet de porc fara os
  • 150 g untura sau ulei
  • 300 g ceapa
  • 100 g patrunjel radacina
  • 50 g pasta de tomate
  • 600 g faina
  • 200 g oua
  • 100 ml vin alb
  • 2 g chimen
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 40 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati si si se sareaza. Patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de cotlet se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Separat, ceapa si patrunjelul radacina se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga 50 g faina dizolvata in 50 ml apa rece, boia de ardei, pasta de tomate, sare, chimen si circa 1 l apa. Se fierb 10 minute. Se adauga cotletele si se continua fierberea in vas acoperit pâna ce cotletele sunt fierte. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin. Din 550 g faina, oua, 110 ml apa si sare se framanta o coca de taitei, care se intinde in foaie cu grosimea de 1 cm. Se taie patrate mici, care se fierb in apa cu sare, apoi se racesc cu apa rece.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de taitei, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g, taitei 160 g, sos 70 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri