May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati si si se sareaza. Carnatii afumati se taie in bucati lungi de circa 3 cm. Crenvurstii se taie in 10 bucati de lungime egala si se cresteaza la ambele capete. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de cotlet se inabusa in untura sau ulei cu 50 ml apa. Se scot cotletele intr-un vas separat si in untura sau uleiul ramas, se inabusa ceapa adaugand circa 250 ml apa fiarta. Când ceapa s-a inabusit, se adauga cotlete si se fierb impreuna circa 40 minute. Apoi se adauga carnati, crenvursti, pasta de tomate, sare si se continua fierberea inca 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, montat astfel : pe fiecare cotlet se asaza carnati, crenvursti si rosii. Se serveste cald.