May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cotletul se spala, se scurge de apa si se sareaza. Creierul se curata de membrana, se tine in apa rece pentru eliminarea sangelui si se taie bucati. Orezul se alege de impuritati si se spala. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie sferturi si se fierb in apa cu sare. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Cotletul se inabusa in 50 g untura sau ulei cu circa 50 ml apa. Se adauga putina apa fiarta si se rumeneste la cuptor pe ambele parti. Orezul se inabusa in 50 g untura sau ulei, se adauga creier si 500 g supa de oase si se fierb pe foc moderat, 20 minute. Compozitia se raceste putin, se adauga oua, patrunjel verde, piper si sare. Cotletul se portioneaza in 10 bucati. Pe fiecare cotlet, se asaza in mod egal compozitia de orez. Se presara cascaval ras si se introduce la cuptor in tava unsa cu 50 g untura sau ulei. Din cartofi, lapte, unt si sare se prepara pireul.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de pireu din cartofi. Se serveste cald.