Cotlet de porc cu creier si pireu de cartofi

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg cotlet de porc fara os (file)
  • 400 g creier
  • 150 untura sau ulei
  • 30 g unt
  • 150 g orez
  • 1,5 kg cartofi
  • 50 g cascaval
  • 200 g oua
  • 400 ml lapte
  • 500 g supa de oase
  • 1 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cotletul se spala, se scurge de apa si se sareaza. Creierul se curata de membrana, se tine in apa rece pentru eliminarea sangelui si se taie bucati. Orezul se alege de impuritati si se spala. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie sferturi si se fierb in apa cu sare. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Cotletul se inabusa in 50 g untura sau ulei cu circa 50 ml apa. Se adauga putina apa fiarta si se rumeneste la cuptor pe ambele parti. Orezul se inabusa in 50 g untura sau ulei, se adauga creier si 500 g supa de oase si se fierb pe foc moderat, 20 minute. Compozitia se raceste putin, se adauga oua, patrunjel verde, piper si sare. Cotletul se portioneaza in 10 bucati. Pe fiecare cotlet, se asaza in mod egal compozitia de orez. Se presara cascaval ras si se introduce la cuptor in tava unsa cu 50 g untura sau ulei. Din cartofi, lapte, unt si sare se prepara pireul.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de pireu din cartofi. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g, creier cu orez 75 g, pireu 100 g, sos 25 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri