Cotlet de porc cu legume

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg cotlet de porc fara os (file)
  • 900 g fasole verde proaspata sau 500 g conserva
  • 50 g faina
  • 150 g untura sau ulei
  • 200 g smantana
  • 175 g orez
  • 1,2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 g sare
  • 500 g supa de oase
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cotletul se spala, se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se curata de impuritati, se spala si se fierbe in supa de oase. Faina se cerne. Fasolea verde proaspata se spala si se fierbe in apa cu sare. Când se foloseste fasole verde conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Cotletul se inabusa la cuptor in 150 g untura sau ulei cu 150 ml apa, circa 45 minute, in vas acoperit. Dupa inabusire, se raceste putin si se taie felii. In jiul ramas, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece si se fierbe 15 minute. Se adauga smantana si fasole verde, continuând fierberea circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de orez, fasole verde, cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g, garnitura si sos 180 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri