May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cotletul se spala, se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se curata de impuritati, se spala si se fierbe in supa de oase. Faina se cerne. Fasolea verde proaspata se spala si se fierbe in apa cu sare. Când se foloseste fasole verde conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Cotletul se inabusa la cuptor in 150 g untura sau ulei cu 150 ml apa, circa 45 minute, in vas acoperit. Dupa inabusire, se raceste putin si se taie felii. In jiul ramas, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece si se fierbe 15 minute. Se adauga smantana si fasole verde, continuând fierberea circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de orez, fasole verde, cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.