May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie. Cotletul se portioneaza in 10 bucati, se bate putin si se sareaza. Orezul se se curata de impuritati si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza , se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si i se extrage sucul.
Tehnica prepararii
Bucatile de cotlet se asaza intr-o tava unsa cu 50 g ulei impreuna cu ceapa, morcovi si telina si se frig la cuptor. Faina dizolvata cu 200 g supa de oase se adauga in 50 g ulei incalzit. Se adauga apoi 1 kg supa de oase si smantana si se fierb circa 10 minute, amestecând continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Sosul format se strecoara, se amesteca cu galbenusurile de ou si suc de lamaie si se fierb circa 5 minute. Se adauga peste bucatile de cotlet si se fierb impreuna inca 15 minute. Orezul se inabusa in 50 g ulei, se adauga 1 kg supa de oase, sare si se fierb la cuptor, la foc moderat in vas acoperit.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos si garnitura de orez. Se serveste cald.