Cotlet de porc cu sos de lamaie (a la grec)

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg cotlet de porc fara os
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 150 g ulei
  • 50 g faina
  • 100 g oua (4 galbenusuri)
  • 350 g orez
  • 100 g lamaie sau 2 g sare de lamaie
  • 30 g sare
  • 2,2 kg supa de oase
  • 150 g smantana
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie. Cotletul se portioneaza in 10 bucati, se bate putin si se sareaza. Orezul se se curata de impuritati si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza , se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si i se extrage sucul.

Tehnica prepararii

Bucatile de cotlet se asaza intr-o tava unsa cu 50 g ulei impreuna cu ceapa, morcovi si telina si se frig la cuptor. Faina dizolvata cu 200 g supa de oase se adauga in 50 g ulei incalzit. Se adauga apoi 1 kg supa de oase si smantana si se fierb circa 10 minute, amestecând continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Sosul format se strecoara, se amesteca cu galbenusurile de ou si suc de lamaie si se fierb circa 5 minute. Se adauga peste bucatile de cotlet si se fierb impreuna inca 15 minute. Orezul se inabusa in 50 g ulei, se adauga 1 kg supa de oase, sare si se fierb la cuptor, la foc moderat in vas acoperit.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos si garnitura de orez. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g, garnitura si sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri