May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cotletul se spala si se portioneaza in 10 bucati. Sunca se taie in fasii foarte inguste (julien). Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie sferturi si se fierb in apa cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pâna ajung de consistenta tare si se taie in 10 rondele. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Bucatile de cotlet se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa si se scot intr-un vas separat. Faina dizolvata cu 50 ml apa rece se adauga in 50 g untura sau ulei, se completeaza cu cantitatea de apa necesara si se fierb 10 minute. Sosul format se strecoara peste cotlete. Se adauga piper, sare si se fierbe 20 minute. Cu 10 minute inainte de sfarsitul fierberii, se adauga sunca si se fierb impreuna 10-15 minute. Din cartofi, lapte, unt si sare se prepara pireu.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura din pireu de cartofi cu rondele de ou si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.