Cotlet de porc cu usturoi

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg cotlet de porc fara os
  • 100 g untura sau ulei
  • 100 g faina
  • 2 g piper macinat
  • 75 g usturoi
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Faina se cerne. Usturoiul se curata, se spala si se taie felii.

Tehnica prepararii

Bucatile de cotlet se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa si se scot separat. In grasimea ramasa, se adauga usturoi, faina dizolvata cu 100 ml apa rece, piper, sare si apa fiarta (500 ml). Sosul obtinut se fierbe circa 10 minute, apoi se strecoara peste cotlete si se fierb impreuna 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din legume, paste fainoase, orez si altele.

  • O portie: carne 70 g, sos 40 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri