May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati, se sareaza si se bat putin. Morcovii se curata, se spala si se taie in forma de bastonase. Conopida se curata, se spala, se tine in apa rece cu sare si se desface in buchetele. Rosiile se spala, se taie jumatati sau sferturi. Fasolea verde si mazarea proaspata se curata, se spala si se fierb separat in apa cu sare. Daca se folosesc fasole si mazare conserva, se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Conopida se fierbe in apa cu sare. Bucatile de cotlet se trec prin faina si se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa. Morcovii se inabusa in 50 g ulei cu circa 200 ml apa; când sunt aproape gata, se adauga conopida, fasole si mazare verde, piper, sare, circa 100 ml apa si se fierb inabusit, 10 minute. Cand legumele sunt fierte, se asaza intr-o tava, deasupra se pun bucatile de cotlet si pe fiecare bucata câte o felie de rosie, se stropesc cu vin si se introduc la cuptor, 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu unt si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.