May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Orezul se alege de impuritati, se spala si se opareste. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de cotlet se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Ceapa se se inabusa in restul de ulei cu 100 ml apa, se adauga boia de ardei si supa de oase. Sosul format se adauga peste cotlete si se fierbe circa 20 minute. Se adauga orez, rosii, ardei gras si sare. Compozitia se introduce la cuptor si se fierbe 30 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de orez si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.