Cotlet de porc (secuiesc)

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg cotlet de porc fara os
  • 200 g ceapa
  • 150 g untura sau ulei
  • 3 kg varza alba murata
  • 25 g faina
  • 200 g smantana
  • 10 g boia de ardei dulce
  • 2 g piper boabe
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Varza murata se spala si se taie fasii subtiri. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de cotlet se trec prin faina, se inabusa in untura sau ulei cu 50 ml apa si se scot separat. In grasimea ramasa, se inabusa ceapa, se adauga boia de ardei, piper, circa 200 ml apa fiarta sau zeama de varza murata si se fierb 30 minute. Deasupra se asaza cotletele si se mai fierb impreuna la cuptor, circa 20 minute

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald cu smantana.

  • O portie: carne 70 g, varza si sos 190 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri