May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Morcovii se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie fâsii lungi, iar restul se taie felii. Slanina se taie fâsii. Cotletul se spala, se impaneaza cu fasii de morcovi si slanina si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri (julien). Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Orezul se alege de impuritati si se spala. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Cotletul se introduce la cuptor intr-o tava cu 50 g untura sau ulei si 50 ml apa, se rumeneste pe ambele parti si se scoate intr-un vas separat. Ceapa si morcovii se inabusa in jiul ramas de la frigerea cotletului, se adauga faina dizolvata cu 50 ml apa rece, mustar, boia de ardei, foi de dafin, apa fiarta (500 ml), sare si se fierb circa 30 minute. Sosul format se paseaza, se adauga smantana si se mai fierbe circa 10 minute. Orezul se inabusa in 50 g untura sau ulei, se adauga ardei gras, rosii, supa de oase si se fierb la cuptor, in vas acoperit. Cotletul se portioneaza in 10 bucati.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, montat astfel : cotlet cu sos, pilaf si cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.