Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Faina se cerne. Morcovii, ceapa, radacina de patrunjel si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu apa (100 ml). Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci fiecare frunza. Rosiile se curata, se spala si se taie rondele.
Tehnica prepararii
Cotletele se inabusa in untura cu vin (100 ml) si apa 250 ml, apoi se scot separat. In jiul rezultat se inabusa morcovi, patrunjel radacina, ceapa si usturoi. Se adauga pasta de tomate, foi de dafin, apa fiarta (0,600 l) si se continua fierberea, pâna ce legumele sunt fierte. Faina se dizolva in apa (100 ml), se toarna peste legume si se continua fierberea 15 minute. Sosul obtinut se paseaza. Se adauga piper, sare, vin (150 ml), se toarna peste cotlete si se introduc la cuptor, 10-15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din salata verde si rosii. Se serveste cald.