Cotlet din carne de porc mistret cu sos de vin

Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,5 kg cotlet de porc mistret
  • 100 g faina
  • 150 g untura
  • 250 g patrunjel radacina
  • 250 g morcovi
  • 150 g ceapa
  • 25 g usturoi
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 g piper macinat
  • 250 ml vin rosu
  • 2 foi de dafin
  • 100 g salata verde
  • 200 g rosii proaspete
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Faina se cerne. Morcovii, ceapa, radacina de patrunjel si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu apa (100 ml). Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci fiecare frunza. Rosiile se curata, se spala si se taie rondele.

Tehnica prepararii

Cotletele se inabusa in untura cu vin (100 ml) si apa 250 ml, apoi se scot separat. In jiul rezultat se inabusa morcovi, patrunjel radacina, ceapa si usturoi. Se adauga pasta de tomate, foi de dafin, apa fiarta (0,600 l) si se continua fierberea, pâna ce legumele sunt fierte. Faina se dizolva in apa (100 ml), se toarna peste legume si se continua fierberea 15 minute. Sosul obtinut se paseaza. Se adauga piper, sare, vin (150 ml), se toarna peste cotlete si se introduc la cuptor, 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din salata verde si rosii. Se serveste cald.

  • O portie: cotlet 80 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri