Creier de vita cu salata a la rus in aspic

May 9, 2014 - Mancaruri cu carne


Ingrediente
  • 500 gr creier de vita
  • 50 gr morcovi
  • 200 gr aspic
  • 500 gr salata a la rus
  • 1 gr piper boabe
  • 50 gr ceapa
  • 2 frunze de dafin
  • 10 ml otet 9 grade
  • 250 gr maioneza
  • 10 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Creierul se spala, se curata de membrana si se tine in apa rece, pentru eliminarea sangelui. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape.

Tehnica prepararii

Ceapa si morcovii se fierb circa 20 minute, in apa clocotita cu piper, otet, foi de dafin si sare. Se adauga creierul si se mai fierb impreuna circa 15 minute. Se raceste in lichidul de fierbere, se portioneaza, se executa un decor din felii de morcovi, se innapeaza (acopera) cu aspic si se asaza peste salata a la rus montata pe platou si ornata cu maioneza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: creier 35 gr, salata a la rus si aspic 65 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri