Creier de vita cu sos de lamaie (a la grec)

May 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg creier de vita
  • 100 gr ceapa
  • 100 gr morcovi
  • 1 gr piper boabe
  • 25 ml otet 9 grade
  • 15 gr sare
  • 2 foi de dafin
  • 50 gr lamaie
  • 300 gr sos de lamaie (a la grec)
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Creierul se spala, se curata de membrana si se tine in apa rece, pentru eliminarea sangelui. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Lamaia se spala si se taie felii. Sosul de lamaie (a la grec) se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Ceapa si morcovii se fierb circa 20 minute, in apa clocotita cu piper, otet, foi de dafin si sare. Se adauga creierul si se mai fierb impreuna circa 20 minute. Creierul se raceste in lichidul de fierbere, se asaza portionat, pe platou. Se toarna deasupra sosul de lamaie.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de morcov si lamaie. Se serveste rece.

  • O portie: creier 70 gr, sos 30 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri