May 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Creierul se spala, se curata de membrana si se tine in apa rece, pentru eliminarea sangelui. Ceapa si morcovii se cutata, se spala si se taie felii. Gogosarii rosii in otet si castravetii murati se curata, se spala si se taie in diferite forme. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte.
Tehnica prepararii
Ceapa si morcovii se fierb circa 20 minute, in apa clocotita cu piper, otet, foi de dafin si sare. Se adauga creierul si se mai fierb impreuna circa 20 minute. Creierul se raceste in lichidul de fierbere, se asaza portionat pe platou ; se executa un decor din felii de gogosari si castraveti si se innapeaza (acopera) in aspic.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.