Creier de vita in aspic

May 9, 2014 - Mancaruri cu carne


Ingrediente
  • 1 kg creier de vita
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 25 ml otet de 9 grade
  • 300 gr aspic
  • 1 gr piper boabe
  • 100 gr salata verde
  • 100 gr gogosari rosii in otet
  • 50 gr castraveti murati
  • 30 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Creierul se spala, se curata de membrana si se tine in apa rece, pentru eliminarea sangelui. Ceapa si morcovii se cutata, se spala si se taie felii. Gogosarii rosii in otet si castravetii murati se curata, se spala si se taie in diferite forme. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte.

Tehnica prepararii

Ceapa si morcovii se fierb circa 20 minute, in apa clocotita cu piper, otet, foi de dafin si sare. Se adauga creierul si se mai fierb impreuna circa 20 minute. Creierul se raceste in lichidul de fierbere, se asaza portionat pe platou ; se executa un decor din felii de gogosari si castraveti si se innapeaza (acopera) in aspic.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: creier 70 gr, aspic si decor 30 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri