Creier de vita pane

May 14, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g creier de vita
  • 200 g faina
  • 150 g oua
  • 150 g pesmet
  • 150 g ulei
  • Pentru fiert creierul:
  • 50 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 2 foi de dafin
  • 1 g piper boabe
  • 20 ml otet 9 grade
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Creierul se curata de pielite, intr-un vas cu apa rece. Dupa curatire, se spala si se tine 20 minute in apa rece cu sare pentru eliminarea sangelui. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pesmetul si faina cern.

Tehnica prepararii

Morcovii ceapa se fierb cu piper boabe, otet, sare, foi de dafin ; se indeparteaza spuma, se fierb 20 minute. Se adauga creierul si se fierb impreuna inca 20 minute. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Dupa ce s-a racit creierul, se portioneaza in 10 portii. Fiecare portie se trece prin faina, ou batut si pesmet, se modeleaza in forma lunguiata, se rumeneste in ulei fierbinte.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se poate servi cu diferite garnituri. Se serveste cald.

  • O portie: creier 70 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri