May 14, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Creierul se curata de pielite, intr-un vas cu apa rece. Dupa curatire, se spala si se tine 20 minute in apa rece cu sare pentru eliminarea sangelui. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pesmetul si faina cern.
Tehnica prepararii
Morcovii ceapa se fierb cu piper boabe, otet, sare, foi de dafin ; se indeparteaza spuma, se fierb 20 minute. Se adauga creierul si se fierb impreuna inca 20 minute. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Dupa ce s-a racit creierul, se portioneaza in 10 portii. Fiecare portie se trece prin faina, ou batut si pesmet, se modeleaza in forma lunguiata, se rumeneste in ulei fierbinte.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se poate servi cu diferite garnituri. Se serveste cald.