May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Rinichii se taie in jumatati, se curata de capsula, se tin in apa cu otet 30 minute si se taie cuburi cu latura de 1 cm. Creierul se curata de membrana, se spala, se tine in apa rece cu sare, 20 minute, pentru eliminarea sângelui, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de rinichi si creier se inabusa in 75 g ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 75 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga boia de ardei, piper si circa 1 l apa fiarta. In sosul format se adauga bucatile de rinichi si creier si se fierb circa 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.