May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie sferturi si se fierb in apa cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Carnea se frige la cuptor intr-o tava unsa cu 50 g ulei, se raceste si se taie cuburi mici. Sosul alb se prepara din 50 g unt, 50 g faina si 500 ml lapte si se raceste. Se amesteca cu bucatile de carne, un ou, piper si sare. Din aceasta compozitie se formeaza crochete de forma cilindrica (2 bucati pentru o portie). Crochetele se trec prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei. Pireul se prepara din: cartofi, 600 ml lapte, 50 g unt si sare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de pireu de cartofi. Se serveste cald.