Crochete din carne de porc cu pireu de cartofi

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 750 g carne de porc calitatea I
  • 200 g ulei
  • 3 kg cartofi
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 150 g pesmet
  • 150 g oua
  • 1,1 l lapte
  • 2 g piper macinat
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie sferturi si se fierb in apa cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Carnea se frige la cuptor intr-o tava unsa cu 50 g ulei, se raceste si se taie cuburi mici. Sosul alb se prepara din 50 g unt, 50 g faina si 500 ml lapte si se raceste. Se amesteca cu bucatile de carne, un ou, piper si sare. Din aceasta compozitie se formeaza crochete de forma cilindrica (2 bucati pentru o portie). Crochetele se trec prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei. Pireul se prepara din: cartofi, 600 ml lapte, 50 g unt si sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de pireu de cartofi. Se serveste cald.

  • O portie: crochete 100g, pireu 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri