May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 25 ml apa. Painea alba se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa si painea. Usturoiul se curata si se piseaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se amesteca cu sare, piper, oua (2 bucati), usturoi si patrunjel verde. Compozitia obtinuta se portioneaza in 20 bucati. Fiecare bucata se modeleaza, dandu-i-se forma cilindrica, cu lungimea de 4-5 cm si diametrul de 1,5 cm. Crochetele se trec prin faina, ou si pesmet si se prajesc in untura sau ulei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu sos tomat in sosiera.