Crochete din carne de porc

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 600 g carne de porc calitatea I
  • 250 g paine alba
  • 25 g usturoi
  • 150 g ceapa
  • 50 g patrunjel verde
  • 250 g oua
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet
  • 150 g untura sau ulei
  • 1 kg sos tomat (se preia reteta respectiva)
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 25 ml apa. Painea alba se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa si painea. Usturoiul se curata si se piseaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii

Carnea tocata se amesteca cu sare, piper, oua (2 bucati), usturoi si patrunjel verde. Compozitia obtinuta se portioneaza in 20 bucati. Fiecare bucata se modeleaza, dandu-i-se forma cilindrica, cu lungimea de 4-5 cm si diametrul de 1,5 cm. Crochetele se trec prin faina, ou si pesmet si se prajesc in untura sau ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu sos tomat in sosiera.

  • O portie: crochete 80 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri