May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa si morcovii se curata si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece; 2 bucati (100 g) se fierb pâna ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie marunt. Faina si pesmetul se cern. Soteul de mazare se prepara, folosind reteta respectiva. Puii se curata, se trec prin flacara, se spala.
Tehnica prepararii
Puii se fierb in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi. Puii fierti se racesc, se dezoseaza, iar carnea obtinuta se taie in cuburi mici. In 100 g unt incalzit se adauga 200 g faina dizolvata in 200 ml lapte rece, sare si cantitatea de lapte ramasa, se prepara un sos alb care se amesteca cu carnea de pui, oua fierte, piper si se lasa sa se raceasca. Din aceasta compozitie se fac crochete in forma de bastoane lungi de 5 cm (câte 4 buc la o portie), se trec prin faina, oua batute, pesmet si se rumenesc in untura.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de mazare sote. Se serveste cald.