Crochete din creier cu sos tartar

May 14, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 660 g creier
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 150 g ulei
  • 75 g faina
  • 150 g oua
  • 200 g pesmet
  • 550 g sos tartar
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Creierul se spala, se curata de pielite, intr-un vas cu apa rece se spala si se tine 20 minute in apa rece cu sare, pentru eliminarea sangelui si se fierbe in apa cu sare. Dupa fierbere, se raceste, se scurge de apa si se taie bucati. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Patrunjelul verde se curata, se spala, se scurge si se taie marunt. Sosul tartar se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Creierul se pipereaza, se trece prin patrunjel verde, se modeleaza in forma de crochete, care se dau prin faina, ou, pesmet si se rumenesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu sos tartar. Se serveste cald.

  • O portie: crochete 50 g, sos 55 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri