Curcan cu masline

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,5 kg carne de curcan calitatea I fara cap si picioare
  • 150 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 150 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 50 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 ml vin rosu
  • 400 g masline
  • 2 g piper macinat
  • 2 g cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 200 g lamaie
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de curcan se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, si se taie marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Cimbrul se spala. Lamaia se spala, iar din 100 g se extrage sucul. Maslinele se cresteaza si se oparesc. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Carnea, ceapa, morcovii, telina se inabusa in ulei cu 150 ml apa. Dupa inabusire se adauga 1,5 l apa, piper, foi de dafin, cimbru, sare si se fierbe circa 30 minute. Se scot bucatile de carne din sos, se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in apa (100 ml) si se fierbe circa 15 minute. Sosul obtinut se paseaza, se adauga masline, suc de lamaie, vin, bucati de carne si se mai fierb circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din rondele de lamaie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 100 g; sos 150 g;masline 40 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri