May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de curcan se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, si se taie marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Cimbrul se spala. Lamaia se spala, iar din 100 g se extrage sucul. Maslinele se cresteaza si se oparesc. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Carnea, ceapa, morcovii, telina se inabusa in ulei cu 150 ml apa. Dupa inabusire se adauga 1,5 l apa, piper, foi de dafin, cimbru, sare si se fierbe circa 30 minute. Se scot bucatile de carne din sos, se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in apa (100 ml) si se fierbe circa 15 minute. Sosul obtinut se paseaza, se adauga masline, suc de lamaie, vin, bucati de carne si se mai fierb circa 5 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din rondele de lamaie. Se serveste cald.