Dovlecei cu carne de vita

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 3,1 kg dovlecei proaspeti
  • 100 g ulei
  • 500 g rosii proaspete
  • 2 g piper macinat
  • 40 g patrunjel verde
  • 700 g sos brun (se preia reteta respectiva)
  • 30 g marar
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite si se spala, se portioneaza in 10 bucati. Dovleceii se curata, se spala, se taie cuburi mari. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc, se taie sferturi. Patrunjelul verde si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se sareaza si se inabusa in 50 g ulei cu putina apa (50 ml); se fierb timp de 90 minute, adaugând treptat circa 1 l apa fiarta, se adauga sos brun si se continua fierberea. Dovleceii se inabusa separat in 50 g ulei cu putina apa (50 ml), se adauga la carnea cu sos. Se adauga rosii, piper, sare si se continua fierberea circa 30 minute. Se adauga marar verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; dovlecei 150 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri