Dovlecei cu carne de vitel

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de vitel calitatea I cu os
  • 2,5 kg dovlecei proaspeti
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 100 g ulei
  • 800 g sos tomat *)
  • 500 g supa de oase *)
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • *) se preiau retetele respective
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vitel se spala si se portioneaza. Dovleceii proaspeti se curata de coaja si se taie bucati. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Sosul tomat si supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 g supa de oase. Se adauga cantitatea de supa ramasa si se continua fierberea. Când carnea este aproape fiarta, se adauga sos tomat, dovlecei, rosii, piper si se fierb impreuna circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 65 g; dovlecei 120 g; sos 80 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri