Dovlecei umpluti

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 550 g carne de vita calitatea I
  • 150 g orez
  • 150 g ulei
  • 350 g ceapa
  • 125 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 kg dovlecei proaspeti
  • 200 g iaurt
  • 100 g morcovi
  • 100 g patrunjel radacina
  • 500 g supa de oase
  • 2 g piper macinat
  • 100 g marar verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, flaxuri, se spala, se taie in bucati si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie marunt, iar jumatate se toaca cu masina impreuna cu carnea. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Dovleceii se spala, se curata de coaja si se taie in doua, daca sunt mai mari, corespunzator gramajului si li se scoate miezul. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se lasa sa se raceasca. Mararul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea tocata se amesteca cu orez fiert, sare, piper si jumatate din cantitatea de marar. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii. Dupa umplere, fiecare bucata se trece prin faina cu partea taiata, se asaza intr-o tava cu 100 g ulei, se stropesc cu supa de oase (100 g) si se introduc la cuptor. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina se inabusa in 50 g ulei si 100 g supa de oase. Se adauga cantitatea ramasa de faina dizolvata in 100 ml apa rece si pasta de tomate. Se adauga supa ramasa si se continua fierberea circa 25 minute. Sosul se strecoara peste dovlecei si se continua fierberea, inca 20 minute.

Prezentare si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald cu marar verde si iaurt deasupra.

  • o portie : dovlecei 160 g; sos 100 g; iaurt 20 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri