May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, flaxuri, se spala, se taie in bucati si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie marunt, iar jumatate se toaca cu masina impreuna cu carnea. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Dovleceii se spala, se curata de coaja si se taie in doua, daca sunt mai mari, corespunzator gramajului si li se scoate miezul. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se lasa sa se raceasca. Mararul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se amesteca cu orez fiert, sare, piper si jumatate din cantitatea de marar. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii. Dupa umplere, fiecare bucata se trece prin faina cu partea taiata, se asaza intr-o tava cu 100 g ulei, se stropesc cu supa de oase (100 g) si se introduc la cuptor. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina se inabusa in 50 g ulei si 100 g supa de oase. Se adauga cantitatea ramasa de faina dizolvata in 100 ml apa rece si pasta de tomate. Se adauga supa ramasa si se continua fierberea circa 25 minute. Sosul se strecoara peste dovlecei si se continua fierberea, inca 20 minute.
Prezentare si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald cu marar verde si iaurt deasupra.