May 14, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ficatul, plamanii, limba si splina de porc se spala, se fierb in apa clocotita cu sare si se indeparteaza spuma. Dupa fierbere, se scurg de lichid, se racesc si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se scurge apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul si mararul se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Compozitia de organe se inabusa in ulei cu putina apa, impreuna cu ceapa. Se raceste, se amesteca cu piper, sare, patrunjel si marar. Compozitia formata se portioneaza in 10 bucati, de forma rotunda, aplatizata. Se trec prin ou si faina si se rumenesc in ulei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.