Drob din maruntaie de porc

May 14, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 400 g ficat de porc
  • 800 g plamani de porc
  • 400 g limba de porc
  • 200 g splina de porc
  • 200 g ulei
  • 300 g ceapa
  • 150 g faina
  • 200 g oua
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel macinat
  • 100 g mar verde
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ficatul, plamanii, limba si splina de porc se spala, se fierb in apa clocotita cu sare si se indeparteaza spuma. Dupa fierbere, se scurg de lichid, se racesc si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se scurge apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul si mararul se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Compozitia de organe se inabusa in ulei cu putina apa, impreuna cu ceapa. Se raceste, se amesteca cu piper, sare, patrunjel si marar. Compozitia formata se portioneaza in 10 bucati, de forma rotunda, aplatizata. Se trec prin ou si faina si se rumenesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri