Escalop de porc (banatean)

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de porc calitate superioara, fara os (pulpa si spata)
  • 100 g untura sau ulei
  • 50 g faina
  • 400 g paine alba
  • 500 g oua
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 kg sos brun (spaniol) - se preia reteta respectiva
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 20 bucati, se bat putin si se sareaza. Painea alba se taie in 20 felii si se curata de coaja. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Feliile de paine se prajesc pe plita sau gratar. Separat, din 50 g untura sau ulei, oua si sare se prepara omleta. Bucatile de escalop se asaza pe cruton din pâine, deasupra se asaza omleta si se toarna sos brun.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta (cate 2 bucati la o portie) pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din cartofi, legume, orez si altele.

  • O portie: carne 70 g; cruton 25 g; omleta 45 g; sos 100g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri