May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 20 bucati, se bat putin si se sareaza. Painea alba se taie in 20 felii si se curata de coaja. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Feliile de paine se prajesc pe plita sau gratar. Separat, din 50 g untura sau ulei, oua si sare se prepara omleta. Bucatile de escalop se asaza pe cruton din pâine, deasupra se asaza omleta si se toarna sos brun.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta (cate 2 bucati la o portie) pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din cartofi, legume, orez si altele.