Escalop de porc cu sos de vin

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de porc calitate superioara, fara os (pulpa si spata)
  • 100 g untura
  • 50 g faina
  • 1 kg sos brun (spaniol) - se preia reteta respectiva
  • 100 ml vin rosu
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 20 bucati, se bat putin si se sareaza. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina si se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga sos brun, sare si se fierb 20 minute, apoi se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie (câte 2 bucati la o portie). Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din cartofi, legume, orez s.a.

  • O portie: carne 70 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri