Escalop de porc cu sos picant

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de porc calitate superioara, fara os (pulpa si spata)
  • 100 g untura
  • 50 g faina
  • 400 g paine alba
  • 1 kg sos picant- se preia reteta respectiva
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 20 bucati, se bat putin si se sareaza. Painea se curata de coaja, se taie felii (20 felii). Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Sosul picant se adauga peste carne si se fierb 20 minute. Feliile de paine se prajesc pe plita sau gratar. Escalopul se asaza pe cruton din paine.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie (cate 2 bucati la o portie). Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din cartofi, legume, orez.

  • O portie: carne 70 g, cruton 25 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri