Escalop de porc "Zingara"

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de porc calitate superioara, fara os (pulpa si spata)
  • 100 g untura sau ulei
  • 250 g sunca presata
  • 50 g unt
  • 750 g ciuperci proaspete sau 375 g conserva
  • 100 g faina
  • 2 g piper macinat
  • 100 ml vin rosu
  • 50 g patrunjel verde
  • 500 g sos brun (spaniol) - se preia reteta respectiva
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 20 bucati, se bat putin si se sareaza. Sunca se taie in felii subtiri (julien). Ciupercile proaspete se curata, se spala, se taie in fasii subtiri (julien). Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid se trec prin jet de apa rece, se taie felii subtiri (julien). Faina se cerne. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga sunca si se continua inabusirea, circa 5 minute. Compozitia formata se adauga peste carne, impreuna cu sos brun (spaniol), piper, sare si se fierb circa 15 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie (câte 2 bucati la o portie), cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi cu diferite garnituri din orez, cartofi, legume.

  • O portie: carne 70 g, garnitura 110 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri