May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 20 bucati, se bat putin si se sareaza. Sunca se taie in felii subtiri (julien). Ciupercile proaspete se curata, se spala, se taie in fasii subtiri (julien). Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid se trec prin jet de apa rece, se taie felii subtiri (julien). Faina se cerne. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga sunca si se continua inabusirea, circa 5 minute. Compozitia formata se adauga peste carne, impreuna cu sos brun (spaniol), piper, sare si se fierb circa 15 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie (câte 2 bucati la o portie), cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi cu diferite garnituri din orez, cartofi, legume.