Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Morcovii si cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie cuburi. Când se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie cuburi. Ficatul de vitel se spala si se taie cuburi. Orezul se alege de impuritati si se spala. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Mazarea conserva se scurge de lichid si se spala. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin 50 g faina si se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa. Carnea se scoate separat si in jiul format se adauga 25 g faina dizolvata in 50 ml apa rece, circa 700 ml apa fiarta si se fierb 10 minute. Sosul rezultat se strecoara peste bucatile de carne. Ciupercile se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa si se adauga la carne si sos. Se fierb impreuna 15-20 minute. Spre sfarsit, se adauga vin. Morcovii, cartofii fierti si mazarea se stropesc cu 50 g unt topit. Orezul se inabusa in unt, se adauga supa de oase si se fierbe la cuptor cu vasul acoperit, timp de 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de legume ( morcovi, cartofi, mazare) si pilaf, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.