Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Când se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase si sosul brun se prepara folosind retetele respective. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina si se inabusa in ulei pe ambele parti, apoi se adauga in vasul cu sos brun si supa de oase si se fierb la foc moderat. Ciupercile se inabusa in unt si se adauga in sosul cu carne. Se fierb inca 10 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.