Escalop de vitel cu ciuperci

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vitel specialitati fara os
  • (pulpa)
  • 100 g ulei
  • 50 g faina
  • 800 g ciuperci proaspete sau 400 g conserva
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 500 g sos brun *)
  • 300 g supa de oase *)
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • *) se preiau retetele respective
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Când se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase si sosul brun se prepara folosind retetele respective. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina si se inabusa in ulei pe ambele parti, apoi se adauga in vasul cu sos brun si supa de oase si se fierb la foc moderat. Ciupercile se inabusa in unt si se adauga in sosul cu carne. Se fierb inca 10 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: escalop 70 g; sos cu ciuperci 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri