Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Când se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin 50 g faina si se inabusa in ulei cu putina apa. Ciupercile se inabusa in 50 g unt. Restul de faina (50 g) dizolvata cu 100 ml apa rece se adauga in 50 g unt incalzit. Se adauga smantana, circa 500 ml apa fiarta, piper, sare si se fierb pe foc moderat, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Sosul format se amesteca cu ciuperci, bucatile de carne si se mai fierb inca 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.