Escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vitel specialitati fara os
  • (pulpa)
  • 100 g ulei
  • 100 g faina
  • 400 g ciuperci proaspete sau 200 g conserva
  • 200 g smantana
  • 2 g piper macinat
  • 100 g unt
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Când se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin 50 g faina si se inabusa in ulei cu putina apa. Ciupercile se inabusa in 50 g unt. Restul de faina (50 g) dizolvata cu 100 ml apa rece se adauga in 50 g unt incalzit. Se adauga smantana, circa 500 ml apa fiarta, piper, sare si se fierb pe foc moderat, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Sosul format se amesteca cu ciuperci, bucatile de carne si se mai fierb inca 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.

  • O portie: escalop 70 g; ciuperci cu sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri