Escalop de vitel cu sos de vin

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vitel specialitati fara os (pulpa)
  • 100 g ulei
  • 50 g faina
  • 1,1 kg sos brun (se preia reteta respectiva)
  • 150 g ulei
  • 30 g sare
  • 100 ml vin rosu
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Faina se cerne. Se prepara sosul brun, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina si se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Carnea se scoate separat si in grasimea ramasa se adauga apa fiarta (300 ml), sos brun si se fierbe circa 15 minute. Se adauga bucatile de carne si se continua fierberea 15 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.

  • O portie: escalop 70 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri