Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Baitul se prepara folosind reteta respectiva. Carnea de caprioara (pulpa) se tine in bait circa 24 ore; dupa marinare, se zvanta, se portioneaza si se bate. Faina se cerne. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Pasta de tomate se dilueaza cu apa (100 ml). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci fiecare frunza.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina (50g), se inabusa in untura sau ulei si apa (200 ml). Se scot bucatile de carne separat, iar in jiul format se inabusa ceapa, ciuperci si se fierb circa 10 minute. Dupa fierbere se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, bait strecurat, sare, piper si se fierb inca circa 10 minute; se adauga vin. Sosul format se toarna peste feliile de carne si se introduce in cuptor circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou cu decor din frunze de salata verde, cu smantana si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.